Veliki hendikep za Wizardse: Prvi centar Thomas Bryant propušta ostatak sezone

Teška ozljeda križnih ligamenata

Veliki hendikep za Wizardse: Prvi centar Thomas Bryant propušta ostatak sezone

Užasni trend teških ozljeda NBA košarkaša nikako da prestane.

Najnovija žrtva ove čudne sezona je sjajni centar Washington Wizardsa Thomas Bryant.

U noćašnjem porazu Wizardsa od Miami Heata Bryant je zadobio ozljedu nakon koje se više nije vraćao na parket. Naknadni pregled na magnetnoj rezonanci otkrio je užasne vijesti i za košarkaša i za njegov tim. Bryant je pokidao prednje križne ligamente u koljenu te je za njega sezona završena a umjesto košarke njegova svakodnevica će biti dugotrajan i mukotrpan oporavak.

Bryant je ove sezone jedna od rijetkih svijetlih tački u ovom timu. Ovaj snažni centar postizao je 14,3 poena uz 6,1 skok uz fantastičnih 65% šuta iz igre za nešto više od 27 minuta koliko je provodio na parketu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi