Veliki preokret Warriorsa, Curry i Durant slomili Spurse
Foto: EPA

Finale prije finala

Veliki preokret Warriorsa, Curry i Durant slomili Spurse

E. Škorić

U prvoj utakmici finala Zapadne konferencije Golden State je ugostio San Antonio i na kraju je slavio sa 113:111.

Dvije najbolje momčadi regularnog dijela lige - Golden State i San Antonio - bore se za veliko finale. Spursi žele da se vrate tamo gdje su godinama bili, a Warriorsima je želja da drugu godinu zaredom igraju samu završnicu.

Bio je ovo okršaj novije i neke starije košarke - one koju gaje u Golden Stateu i one koju preferira legendarni Gregg Popovich u San Antoniju. Pobjedu, makar u prvom meču, odnijela je ova prva. Problem za SA mogla bi predstavljati povreda Kawhija Leonarda, koji je odigrao sjajan meč, no zadobio je povredu.

Gosti 5:0 serijom otvaraju meč, a prvu dionicu završavaju sa čak 14 poena prednosti (30:16), potom su imali i 25 poena prednosti, da bi na poluvremenu vodili s okruglo 20 poena razlike (62:42).

Polako se topila prednost Spursa u trećoj dionici, pa je spuštena i na -10, a onda početkom zadnje četvrtine Warriorsi se primiču na četiri poena zaostatka i Popovich je morao da zatraži time-out i da ošamari svoje igrače.

Održavali su još malo Spursi vodstvo, a onda su Warriorsi poveli sa 101:100 i to na 3:45 do kraja. Očekivano, čekala nas je dramatična završnica.  Opet su gosti preuzeli vodstvo i kod 106:103, Curry pogađa trojku za izjednačenje. Seriju Warriorsa nastavlja Draymond Green s 2+1, a onda novi poeni Curryja za 111:106. 

Još malo se "zakuhalo", LaMarcus Aldridge je gađao trojku za produžetak, no pobjeda je ipak otišla na stranu Ratnika.

Steph Curry je odigrao sjajan meč, ubacio je čak 40 poena uz sedam skokova i sedam asistencija, dok je Kevin Durant dodao 34 poena, a na drugoj strani istakli su se LaMarcus Aldridge sa 28 poena i osam skokova, te Kawhi Leonard sa 26 poena i osam skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti