Warriorsi pomeli nemoćni Jazz i prošli u finale Zapada
Foto: EPA

Ubjedljiva pobjeda Golden Statea za 4-0 u seriji

Warriorsi pomeli nemoćni Jazz i prošli u finale Zapada

Prvi put u NBA historiji dvije ekipe su započele play-off skorom 8-0. Nakon Clevelanda, to je pošlo za rukom i Golden State Warriorsima koji su nakon pobjede rezultatom 121:95 pomeli Utah Jazz u seriji sa 4-0.

Warriorsi su počeli furiozno, pa su već u prvoj četvrtini imali 22 razlike, ipak boljom igrom u drugom periodu Utah se do kraja poluvremena vraća u igru, a početkom treće dionice dolazi na samo pet razlike. 

Tokom treće četvrtine Utah drži priključak, ali krajem ovog dijela, a pogotovo ulaskom u zadnju četvrtinu, Warriorsi dodaju gas i razbijaju Jazz u četvrtoj četvrtini te dolaze do ubjedljivog trijumfa.

U ekipi Goleden Statea najefikasniji je bio Steph Curry sa 30 poena, kojima je dodao pet skokova i sedam asistencija. Klay Thompson je dodao 21, Durant 18, a sjajni Draymond Green je upisao svoj 22. tripl-double u karijeri sa 17 poena, 10 skokova i 11 asistencija.

Ekipu Jazza su u životu pokušavali održati Gordon Hayward i Shelvin Mack. Hayward je upisao 25 poena, pet skokova i tri asistencije, dok je Mack ubacio 18 poena, uz pet skokova i dvije asistencije. Dante Exum je dodao 15 poena, a Rudy Gobert 12 poena i 13 skokova.

Golden State Warriorsi će u finalu Zapadne konferencije igrati sa boljim iz teksaškog obračuna San Antonija i Houstona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti