Veliki skandal oko Ziona Williamsona
Foto - EPA

Očuh uzeo mito

Veliki skandal oko Ziona Williamsona

M. Šljivak

Veliki skandal uzdrmao je američku košarku.

Sada glavnu ulogu u svemu ima prvi pik NBA drafta Zion Williamson, a optužbe su da je njegov očuh Lee Anderson primio mito od 400.000 dolara od strane marketinškog agenta Slavka Đurića.

Ovaj novac je prema optužbama univerzitet Duke isplatio kako bi Zion odabrao ovaj slavni koledž i pokrenuta je velika istraga.

Međutim, da bi univerzitet odgovarao pred zakonom, ove optužbe će morati da budu dokazane. Inače neće biti nikakvih pravnih postupaka, a trenutno se sve vodi kao pozajmica za usluge marketinške agencije.

Sve strane su unajmile advokate kako bi se ovaj slučaj što prije završio, ali sigurno je da ih sve očekuje izuzetno težak period, jer optužbe za mito su prethodnih godina mnoge slavne univerzitete košarkaški potpuno uništile.

Zion je za sada fokusiran na NBA ligu. Od njega se u Pelicansima očekuje puno i vidjet ćemo koliko će moći napraviti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije