Veliki trejd Mavericksa i Knicksa
Neočekivan trejd Knicksa i Mavericksa. Niko nije pričao o mogućnosti da se ovako nešto desi, ali je sve završeno iznenada (Foto: EPA9

Porzingis u Dallasu

Veliki trejd Mavericksa i Knicksa

Midhat Šljivak

Dallas Mavericksi i New York Knicksi napravili su večeras veliki trejd.

Luki Dončiću će se u Mavsima pridružiti još jedna evropska zvijezda, Latvijac Kristaps Porzingis, a uz njega će put Dallasa još Tim Hardaway JR i Courtney Lee.

U zamjenu za ove košarkaše, Knicksi će dobiti centra DeAndrea Jordana, sjajnog beka Dennisa Smitha JR i Wesleyja Matthewsa.

Knicksi su tako ponovo izvršili remont tima, a čini se kako se polako spremaju za potpis neke od NBA zvijezda tokom ljeta.

Treba istaći da Dallas neće moći da računa još dugo vremena na Porzingisa koji je još uvijek van terena zbog povrede koju je doživio tokom prošle sezone.

Sjajni Latvijac je u NBA ligi od 2015. godine. Izabran je kao četvrti pik, te je konačno bio pravi pogodak tima iz Velike jabuke.

U dosadašnjoj karijeri je na prosjeku od 18 poena i sedam skokova po meču i mnogi u njemu vide novog Dirka Nowitzkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi