NBA liga će se završiti u formatu koji još nije viđen, utakmice će se možda igrati na Bahamima

Traže najbolje rješenje

NBA liga će se završiti u formatu koji još nije viđen, utakmice će se možda igrati na Bahamima

E. Čaušević

NBA liga prekinuta je prije nekoliko sedmica kada je potvrđeno da je zaraženo nekoliko košarkaša koronavirusom.

Čelnici najbolje lige svijeta nisu imali dileme i odmah su prekinuli takmičenje, te još uvijek nema naznaka kada bi se sezona mogla nastaviti. Pandemija koronavirusa je sada žestoko pogodila i Ameriku što dodatno otežava situaciju.

Međutim, klubovi se nadaju da će ova sezona biti završena, a rukovodstvo NBA lige već pokušava pronaći najbolje rješenje. Komesar NBA lige Adam Silver poručio je da se svakodnevno vode razgovori i pokušavaju naći rješenje kako da završe sezonu.

Jedna od opcija je da se ostatak NBA sezone igra u skraćenom formatu i to u jednom gradu. Američki mediji pišu da bi izbor najvjerovatnije pao na Las Vegas.

Plan je da prvo igraju klubovi koji se bore za doigravanje kako bi dobili 16 klubova u doigravanju. Nakon toga krenuo bi skraćeni format doigravanja i nije poznato koliko mečeva bi se igralo.

Navodno, finale NBA lige bi se u takvom formatu igrali na tri pobjede što bi bilo prvi put u historiji. U NBA ligi su odlučni da se sezona nastavi, te im nije bitno koliko će to trajati.

Ukoliko se pandemija koronavirusa dodatno proširi i zahvati Las Vegas onda postoji opcija da se mečevi igraju na Bahamima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi