Velikih 24 poena Henrya za pobjedu Unicsa

Domercan opet MVP utakmice

Velikih 24 poena Henrya za pobjedu Unicsa

Unics je na pravi način, pobjedom uzvratio Montepaschiu za poraz od iste ekipe na svom terenu još u prvom kolu. Bilo je 73:79, a ovom pobjedom Unics je stigao do četvrte pobjede u grupi D košarkaške Eurolige.

Henry Domercant je opet bio fenomenalan sa 24 poena i uz odličan šut za tri poena (6-8). U ovoj predstavi naš reprezentativac je dodao i 5 skokova, te po jednu ukradenu loptu i asistenciju. Valorizacioni indeks je bio naravno impozantan, visokih 28.

Unics je bolje otvorio utakmicu i prvu četvrtinu uspješno završio (16:21). U drugom periodu Montepaschi uzvraća (25:20), pa se uz neriješen rezultat odlazi na odmor.

Kako su košarkaši Montepaschia završili prvo poluvrijeme, u istom ritmu su nastavili i drugo, pa treću dionicu završavaju sa četiri razlike (20:16). Sa tom prednošću se i ulazi u zadnjih deset minuta.

Veliku seriju prave Domercant i suigrači u prvih pet minuta četvrte četvrtine (4:14). Međutim Siena uskoro, u 37. minuti prilazi na samo dva poena (73:75) i tako ovaj susret ulazi u neizvjesnu završnicu. Pred sami kraj tim iz Rusije je opet u seriji, dok Siena za nešto više nema snage.

Za pobjedničku ekipu, kao što smo već napisali Domercant je postigao 24 poena. Dobru pratnju je imao u Veremeenku sa double-double učinkom od 21. poenom i 10 skokova, dok je Greer dodao 12 poena.

U sastavu poraženih McCalebb je naravno bio najbolji sa 22 poena uz Kaukenasa koji je dodao 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.