Veliko srce čuvenog košarkaša: Shaq platio troškove sahrane stradalog dječaka
Foto - EPA

O'Neal pokazao kakav je čovjek

Veliko srce čuvenog košarkaša: Shaq platio troškove sahrane stradalog dječaka

M. Šljivak

Shaquille O'Neal je poznat kao čovjek koji ima veliko srce.

Čuveni NBA košarkaš ne žali novac kako bi pomogao i običnim ljudima, a ono što je napravio prije nekoliko dana je zaista nevjerovatno.

Shaq je odlučio da plati troškove sahrane tragično stradalom dječaku Keshonu Batisteu (11), kojii je uz godinu dana starijeg Trayvona Alexandera smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći u Louisiani.

Kako porodica 11-godišnjeg Keshona nije imala puno osiguranje za pokrivanje sahrane krenulo se u prikupljanje novca. Nedostajalo je oko 4.000 dolara, a zatim je za priču čuo O'Neal.

Odlučio je legendarni košarkaš da plati sve što je trebalo kako bi porodica mirno na vječni počinak ispratila dječaka koji je sahranjen u subotu.

Shaquille je i ranije znao pomagati na sličan način i ovaj ogromni čovjek ima zaista ogromno srce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi