Veliko srce Kevina Lovea: Jedan je od rijetkih koji su spremni ovo napraviti

Svaka čast

Veliko srce Kevina Lovea: Jedan je od rijetkih koji su spremni ovo napraviti

Edmir Škorić

Ljudi zaposleni u NBA klubovima ostat će bez posla narednih 30-ak dana.

NBA liga je prekinuta zbog pandemije koronavirusa i čak je upitno hoće li se i završiti sezona, a najmanje mjesec dana se neće igrati košarka u SAD-u.

I dok će igrači i treneri biti redovno isplaćeni za svoj (ne)rad, uposlenici klubova poput osoba koje su zadužene za čišćenje svlačionica, pranje dresova, čuvanje objekata i slično, neće dobiti novac.

Kevin Love, zvijezda Cleveland Cavaliersa, stoga je odlučio da pokaže svoje veliko srce i da iz svog džepa da 100.000 dolara kako bi se taj mjesec na kraju ipak isplatio novac osobama koje će privremeno biti bez posla.

"Pandemije nisu samo medicinski fenomen, one utiču na društvo i sve nas posebno na toliko nivoa...", napisao je Kevin Love, koji je odlučio da pomogne u teškim vremenima svojim manje poznatim i "običnim" sunarodnjacima.

I vlasnik Dallas Mavericksa je odlučio davati novac osobama koje će narednih sedmica biti bez posla, a očekuje se da ovaj potez prate i ostali u NBA ligi.

Top Komentari

K79
Hoce li i Bingo ovako !?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi