Veteran ne posustaje: Carter će igrati i 21. NBA sezonu

Potpisao za Atlanta Hawkse

Veteran ne posustaje: Carter će igrati i 21. NBA sezonu

Američki košarkaš Vince Carter igrat će i svoju 21. NBA sezonu.

Iako je davno prošlo Carterovo najbolje vrijeme, ovaj veteran se još uvijek ne da i sigurno je da svojim iskustvom može pomoći brojnim klubovima.

Na kraju se odlučio da potpiše jednogodišnji ugovor sa Atlanta Hawksima vrijedan 2,4 miliona dolara što je veteranski minimum.

Podsjetimo, on je svoju NBA karijeru počeo 1998. godine kada je izabran kao peti pick od strane Golden State Warriorsa, a odmah je trejdovan u Toronto Raptorse.

U Torontu je proveo možda i najbolje dane karijere, a kasnije je igrao i za New Jersey Netse, Orlando Magic, Phoenix Sunse, Dallas Maverickse, Memphis Grizzlies i Sacramento Kingse.

Kroz prethodnih 20 sezona prosječno je bilježio 17,7 poena, 4,5 skokova i 3,3 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti