Bliži se konačna odluka: Jedan NBA tim posebno "zagrizao" za Musu
Džanan će biti izabran na draftu (Foto: KK Cedevita)

Bh. košarkaša biraju u prvoj rundi NBA drafta

Bliži se konačna odluka: Jedan NBA tim posebno "zagrizao" za Musu

M. Šljivak

Bh. košarkaš Džanan Musa pojaviće se na ovogodišnjem NBA draftu.

Izvjesno je da će košarkaš Cedevite biti izabran u prvoj rundi, a predviđanja govore da će biti biran između 18. i 30. pika.

Mnogi timovi pokazuju interes za Musu. Konačna odluka pašće nakon kampa u Trevisu, ali izvjesno je da bi bh. košarkaša mogli birati Atlanta Hawksi.

Tim iz Georgije ima čak tri pika prve runde, a četiri ukupno od prva 34 izbora. Veoma su zainteresovani za izbor Muse, a pitanje je samo sa koje pozicije će biti izabran.

Vjerovatno će to biti 19. ili 30. izbor, ali ako nekim slučajem padne u drugu rundu, za što su male šanse, sigurno je da će biti izabran kao 34. pik od strane ovog tima.

Pored Atalante Musa se najviše povezuje sa Minnesotom, Utahom i San Antonijom, ali za sada Hawksi pokazuju najviše interesa.

NBA draft se održava 21. juna u Brooklynu, a prvi pik imaju Phoenix Sunsi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi