Vićentić: Ambicije Radnika vezane isključivo za opstanak

Trener kluba iz Bijeljine

Vićentić: Ambicije Radnika vezane isključivo za opstanak

D. Rakanović

Košarkaši Radnik BN Basketa prije desetak dana krenuli su sa pripremama za predstojeću sezonu u kojoj će ponovo nakon sezone pauze nastupati u prvenstvu Bosne i Hercegovine. 

Trener Branislav Vićentić vjeruje da ima dovoljno vremena da se tim uigra do starta prvenstva koje je zakazano za 14. oktobar.

"Sa malim zakašnjenjem počeli smo da radimo i ostale su nam još tri sedmice do početke te vjerujem da ćemo spremni ući u takmičenje. Kompletirali smo 90 posto ekipe i ostalo je još da riješimo pitanje igrača na poziciji centra. Ne žurimo posebno jer želimo da izaberemo nekoga ko će nam biti pojačanje, a ne samo da popuni mesto u timu. Ponuda na tržištu je skromna pa moramo pažljivo da biramo", rekao je za Glas Srpske Vićentić.

Radnik još uvijek nije odigrao niti jednu prijateljsku utakmicu, a Vićentić je istakao da nije pristalica igranja velikog broja utakmica tokom pripremnog perioda. 

"Uopšte ne razmišljam o kontrolnim utakmicama, jer nisam ljubitelj tih mečeva. Uvijek dobijem neku kontrasliku, jer u tim utakmicama nema pritiska pa ni igrači ne igraju punom snagom. Kada pobijediš misliš da si napravio nešto značajno, a onda kada krene takmičenje bude sasvim druga situacija na parketu. Nećemo ići ni na turnire već ćemo posljednje sedmice imati probe", naveo je Vićentić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

On je dodao da su ambicije Radnika u predstojećoj sezoni vezane za opstanak.

"Nismo toliko 'ludi' da prijetimo nekim mjestima u vrhu tabele i kao ekipa koja u Ligu ulazi iz nižeg ranga takmičenja jasno je da su nam ambicije vezane isključivo za opstanak među najboljima i ako napravimo bilo šta više od toga biće odlično",  rekao je Vićentić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi