Vince Carter četvrti po broju nastupa u NBA ligi
Foto: EPA

Prestigao Stocktona

Vince Carter četvrti po broju nastupa u NBA ligi

M. Šljivak

Legendarni Vince Carter odigrao je protiv Brooklyn Netsa 1505. utakmicu u NBA karijeri.

Carter koji igra svoju 22. sezonu u najjačoj ligi svijeta preskočio je na listi legendarnog Johna Stocktona i došao je na četvrto mjesto vječne liste.

Vinceu fali još 18 utakmica da na trećoj poziciji prestigne Dirka Nowitzkog, ali od vrha je još uvijek daleko.

Najviše utakmica u NBA ligi odigrao je Robert Parish (1611), zatim slijedi Kareem Abdul-Jabbar (1560), te Nowiztki sa 1522.

Ako ne bude povreda Carter će već ove sezone prestići Dirka, ali s obzrim na to da se oprašta od košarke na kraju sezone i da Hawksi gotovo sigurno neće vidjeti play-off, ostat će na trećem mjestu vječne liste.

U bogatoj karijeri koju je počeo 1998. godine Vince je igrao za Toronto, New Jersey, Orlando, Phoenix, Dallas, Memphis, Sacrameno i Atlantu.

Promo

Top Komentari

Emir
Legenda tip, jedini u NBA koji je igrao u 4 decenije dakle 90's, 00's,10's i za koji dan koraca u 20's..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi