Vince Carter sa gotovo 42 godine još pravi čuda
Legendarni košarkaš iza sebe ima bogatu karijeru. Prepoznatljiv je po spektakularnim zakucavanjima koji su ga učinili jednim od najboljih "kucača" koji su se ikad pojavili u ligi. Još uvijek ima ono nešto u sebi

Zato je jedan od najboljih ikad

Vince Carter sa gotovo 42 godine još pravi čuda

M. Šljivak

Legendarni Vince Carter na leđima ima gotovo 42 godine, ali će u svojoj 20. sezoni i dalje igrati u najjačoj ligi svijeta.

Carter je poznat kao jedan od najatraktivnijih košarkaša koji su se pojavili u NBA ligi. Njegova zakucavanja će se dugo prepričavati, a iako se bliži 42. rođendanu, Vince nije izgubio skočnost.

To je pokazao i na zagrijavanju pred predsezonski meč Atlanta Hawksa. Hladno se okrenuo u zraku i zakucao je loptu u koš i pokazao je da u njemu itekako ima materijala za NBA ligu.

Carter je karijeru počeo 1998. godine u Toronto Raptorsima, a igrao je još za New Jersey Netse, Orlando Magic, Phoenix Sunse, Dallas Mavse, Memphis Grizzliese i Sacramento Kingse.

Od ove sezone je član Atlanta Hawksa u kojima će vjerovatno završiti karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi