Vince Carter se upisao u historiju NBA lige

Postigao 25.000 poena

Vince Carter se upisao u historiju NBA lige

Košarkaš Atlanta Hawksa Vince Carter sinoć je upisao u historiju NBA lige.

Ovaj 41-godišnji veteran je u sinoćnjem susretu protiv Toronto Raptorsa ubacio 14 poena i na taj način je došao do cifre od 25.000 poena u najjačoj ligi svijeta te je postao 22. igrač kojem je to u historiji pošlo za rukom.

Nakon meča bio je vrlo sretan iako je njegova ekipa izgubila od Toronto Raptorsa sa 124:108.

"Bio je ovo sjajan momenat za mene. Biti u ligi tako dugo, igrati i juriti uspjehe, sve je to odlično, ali 25.000 je 25.000. Postati dio posebne grupe ljudi među hiljadama igrača koji su prošli kroz NBA je nevjerovatno", rekao je Carter.

Podsjetimo, Carter je najslavnije dane karijere proveo u Toronto Raptorsima, a poslije toga je igrao za New Jersey Netse, Orlando Magic, Phoenix Suns, Dallas Mavericks, Memphis Griezzlies, Sacramento Kingse i Atlanta Hawks.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi