Vladović: Neće biti lako ali sve je na nama

Na najbolji način zaključiti odličnu sezonu

Vladović: Neće biti lako ali sve je na nama

Večeras se na Pecari igra peta utakmica finalne serije za košarkaškog prvaka BiH između domaćina Širokog i Igokee.

Obje ekipe slavile su pobjede na domaćem terenu pa će tako o prvaku odlučivati majstorica.

U Širokom Brijegu vlada velika euforija i očekuje se prepuna dvorana Pecara, baš kao i svake godine kada momčad Širokog igra u finalu.

„Puna dvorana je velika naša prednost i to moramo iskoristiti. Moramo zaboraviti sve što se događalo u prethodnim utakmicama i koncentrirati se samo na ono što trebamo napraviti na parketu. Neće biti lako, jer Igokea je strašno dobra ekipa, ali sve je na nama. Ključ je odigrati odgovorno u obrani jer iz obrane će napad sam doći.“, rekao je najiskusniji igrač Širokog Jakov Vladović.

Sličnog mišljenja je i Dalibor Peršić koji također ističe domaći teren kao veliku prednost.

„Imamo prednost i u našoj dvorani svima je teško igrati. Moramo odigrati muški i dati sve što treba da izborimo pobjedu. Kada smo već toliko toga napravili ove sezone i došli do kraja glupo bi bilo sve uprskati.“, rekao je Peršić.

Peta utakmica finalne serije između Širokog WWin i Igokee na rasporedu je večeras u dvorani na Pecari s početkom u 20:15 sati uz izravan prijenos na BHT1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.