Trener KK Zrinjski nakon meča s Sparsima

Vlašić: Nekako sam ljut i nezadovoljan

S. Bošković

Košarkaši Zrinjskog večeras su u Sarajevu poraženi od OKK Spars rezultatom 88:81.

Gostujući tim u prvoj polufinalnoj utakmici košarkaškog prvenstva BiH nije uspio da dođe do pobjede koja bi im donijela prednost domaćeg terena.

Vidno razočaran na kraju meča bio je trener HKK Zrinjskog Hrvoje Vlašić:

"Znali smo da će biti teška utakmica. Otvaranje treće četvrtine je odlučilo gdje su Sparsi otišli na sedam, osam razlike. Dolazili smo blizu, ali sve je to nešto bilo jalovo. Treba biti puno bolji za ovo, raditi manje grešaka. Nismo uspjeli iskontrolirati odbrambeni skok i zato smo izgubili utakmicu. Treba zaboraviti što prije ovu utakmicu i okrenuti se meču u Mostaru. Probati pobjediti i vratiti seriju ovdje", rekao je Vlašić, te dodao:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Nekako sam ljut i nezadovoljan sam načinom na koji smo igrali. Mislim da možemo puno bolje igrati i to je ono što me ovako u ovom trenutku žalosti. Neke stvari poslije ove utakmice su odlučujuće. Tu se ne treba štediti niko, ne treba razmišljati da li ću otići na skok jer taj skok zna biti krucijalan i to nam je najbitnija stvar u ovom momentu. Što prije zaboraviti i vidjeti da li će Rikić biti spreman jer to će nam puno značiti, imati ćemo kontrolu reketa, skoka. Ovako jedan centar uđe u faule i mi smo u problemu, tako da se nadam da će biti spreman za sljedeću utakmicu".

Naredni meč ova dva tima igra se u srijedu, u Mostaru, a u slučaju pobjede domaćeg tima igrati će se majstorica u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi