Vogošća otvorila sezonu pobjedom nad Bošnjakom

Liga BiH za muškarce, 1. kolo

Vogošća otvorila sezonu pobjedom nad Bošnjakom

KK Vogošća je odlično ušla u novu sezonu košarkaškog prvenstva BiH savladavši ekipu KK Bošnjak rezultatom 76:61.

Košarkaši Vogošće su puno bolje otvorili ovu utakmicu, te su već u prvoj četvrtini stigli do osjetnije prednosti, pa se u drugi period ušlo pri vodstvu domaćina od 22:14.

Ipak, u drugoj četvrtini nešto bolja igra gostiju iz Hadžića, ipak Vogošća igra smireno i uspijeva na odmor otići sa pet poena prednosti.

Bošnjak u trećoj četvrtini nastavlja sa boljom igrom, a iako su mnogi očekivali da će gosti preuzeti vodstvo, nedosatajalo je sigurnosti u ključnim momentima, što su košarkaši Vogošće iskoristili i u posljednju dionicu ušli sa prednošću. Rezultat nakon tri odigrane četvertine je glasio 52:48 u korist domaćina.

Utakica je riješena u drugoj polovini četvrte četvrtine, kada domaćini "dodaju gas" i odličnom serijom dolaze do osjetnije prednosti, a u konačnici i do pobjede rezultatom 76:61.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada je u pitanju ekipa Vogošće sjajan je bio Peljto koji je ostvario double-double učinak od 19 poena i 10 asistencija, dok je sa double-double učinkom utakmicu završio i Mujo Tuljković (16 poena i 15 skokova).

U redovima KK Bošnjak najefikasniji je bio Brajković koji je ubacio 18 poena, dok je Dovadžija dodao 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi