Vrijeđao svoj novi klub, pa mu poručili da ne mora ni dolaziti na pripreme

Iguodala to nije očekivao

Vrijeđao svoj novi klub, pa mu poručili da ne mora ni dolaziti na pripreme

Endin Čaušević

Iskusni američki košarkaš Andre Iguodala je ovog ljeta napustio Golden State Warriors s kojim je prethodnih godina dominirao u NBA ligi.

Iguodala je bio važan dio Warriorsa u prethodnim sezonama, ali klub je odlučio ovog ljeta da ga uključi i trejd i pošalje u Memphis. Ovaj 35-godišnji košarkaš je trejdovan Grizzliesima u zamjenu za Juliana Washburna.

Međutim, čini se da Iguodala neće odigrati čak ni sekunde u Memphisu nakon što mu je klub poručio da se ne mora pojaviti na pripremama.

Iguodala je prije trejda vrijeđao Memphis što se nije svidjelo čelnicima kluba. Oni ne žele takvog igrača u svojoj ekipi i poručili su mu da ne mora uopšte dolaziti na pripreme, te da će pokušati što prije da ga uključe u neki trejd.

"Pričao sam sa suprugom i njoj sam rekao da će me Warriorsi vjerovatno uključiti u neki trejd. Bio sam siguran u to nakon što je Kevin Durant otišao u Brooklyn. Pričao sam s njim i rekao joj 'Ne znam vjerovatno ću završiti u Memphisu ili tako nekom sr*nju'. Naredni dan su mi javili da idem u Memphis i samo samo se nasmijao", rekao je Iguodala.

No, kada je otkrio ovu priču u Memphisu je baš nisu dočekali s osmijehom. Odmah su mu poručili da mu traže novi klub i da uopšte ne treba dolaziti ni na pripreme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi