Vrlo dobra utakmica Emira Preldžića

Fener poveo u finalu protiv Efes Pilsena

Vrlo dobra utakmica Emira Preldžića

U prvoj utakmici finalne serije za prvaka Turske Fenerbahce je slavio u gostima kod Efes Pilsena sa 78:62 i poveo sa 1-0 u seriji koja se igra na četiri pobjede. Druga utakmica se igra ponovo na parketu Efes Pilsena.

Fenerbahce je od samog početka utakmice nametnuo žestok ritam igre koji igrači Efesa nisu mogli pratiti. Već nakon prvih deset minuta Fener je vodio sa 21:9 i u nastavku utakmice je bilo mnogo lakše. Fener je igrao odlično u odbrani, sjajne šutere Efesa u ovoj utakmici su limitirali na samo 15 posto uspješnosti šuta za tri poena.

Prednost koju su igrači Fenera stekli na početku utakmice nisu ispustili do samog kraja, i n akraju su sasvim zasluženo slavili pobjedu rezultatom 78:62 i poveli sa 1-0 u seriji. U redovima Fenerbahcea su nastupila oba naša igrača i ostavila vrlo dobar učinak.

Damir Mršić je igrao samo pet minuta i upisao je 2 poena, dok je Emir Preldžić odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu. Preldžić je upisao 11 poena, 3 skoka i 3 asistencije, a odličan je bio i u odbrani. Roko Leni Ukić je sa 12 poena i 7 asistencija bio najkorisniji igrač Fenera, a isti broj poena su dodali i Mirsad Turkcan i Tarence Kinsey.

U redovima Efes Pilsena najbolji je bio Mario Kasun sa 12 poena i 8 skokova, Kaya Peker je dodao 11 poena i 7 skokova, a Bootsy Thornton 10 poena i 4 skoka. Dva najbolja igrača Efesa, Charles Smith i Igor Rakočević, ubacili su samo 7, odnosno 4 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.