Vučević nezaustavljiv za Bullse, Pistonsi slavili u Torontu
Foto: ESPN

NBA liga

Vučević nezaustavljiv za Bullse, Pistonsi slavili u Torontu

Edmir Škorić

Protekle noći su odigrane četiri utakmice u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu…

Pored poraza Brooklyn Netsa od Houston Rocketsa, što je bilo i za očekivati, dogodila su se tri iznenađenja.

Anthony Davis i društvo su slovili za favorite u Bostonu protiv Celticsa, koji su ostali bez ponajboljeg igrača Jeffa Greena nakon što im je ranije otišao i Rajon Rondo. Ipak, Celticsi su uspjeli da na kraju, rezultatom 108:100, savladaju New Orleans Pelicanse.

Davis je briljirao pod košem Celticsa, ubacio je 34 poena uz devet skokova, ali to nije bilo dovoljno da Pelicansi izbjegnu novi poraz. Celticse su do trijumfa vodili Jared Sullinger sa 27 poena i 10 skokova uz tri asistencije, te Jae Crowder sa 22 poena. 

Veliku senzaciju priredili su košarkaši Orlando Magica u Chicagu, pobijedivši Bullse sa 121:114. Gosti su igrali bez dva važna igrača, Harrisa i Fourniera, dok se Bullsima vratio Derrick Rose i zaista je bilo teško očekivati trijumf gostiju.

Victor Oladipo i Nikola Vučević su bili nezaustavljivi za domaće. Ubacili spo 33 poena, dok je Crnogorac dodao i 11 skokova. Bullsima nije pomoglo ni 27 poen a, te 14 defanzivnih skokova Paua Gasola. 

Za Bullse je ovo bio 13. poraz u sezoni, a trenutno su na četvrtom mjestu na Istoku, dok je Orlando tek 13. sa omjerom 14-27. 

I košarkaši Detroit Pistonsa su napravili veći podvig, jer su u Torontu savladali ove sezone sjajne Raptorse. Gosti su slavili sa 114:111 nakon neizvjesne završnice. Brandon Jennings je bio junak Pistonsa sa 34 poena, dok je Greg Monroe ubacio 22 poena. U domaćem timu je Jonas Valanciunas ubacio 31 poen uz 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.