Vučević odlazi u SAD

Nakon 10 utakmica za Budućnost

Vučević odlazi u SAD

Nikola Vučević, najbolji igrač Budućnosti u dosadašnjem dijelu ABA lige više neće biti na raspolaganju kluba iz Crne Gore.

Vučević je samo jedan od igrača koji će polako ali sigurno dizati sidro zbog povratka u SAD gdje ih očekuje početak nove i skraćene sezone u NBA ligi.

Ovaj centar (213 cm), koji je ujedno bio i član reprezentacije Crne Gore na Eurobasketu u Litvaniji, u dosadašnjem toku Regionalne lige je odigrao svi 10 utakmica za Budućnost i trenutno je najbolji strijelac tima sa 169 poena i skakač sa 70 skokova. Njegov procenat šuta iznosi 53 posto.

Njega bi trebao zamijeniti Vladimir Tica sa kojim je Budućnost potpisala ugovor do kraja sezone.

Tica dolazi sa iskustvom igranja Poljske lige gdje je branio boje Polpaka, Kwidzyna, Koszalina i Poznanja. Već je nastupao u regionalnoj ligi noseći dresove Hemofarma i Crvene Zvezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.