Vučević razbio Cibonu, Mravi bolji od Heliosa

Vučević razbio Cibonu, Mravi bolji od Heliosa

Midhat Šljivak

Košarkaši Budućnosti i Zagreba upisali su pobjede u 8. kolu ABA lige.

Budućnost je u Podgorici dočekala zagrebačku Cibonu, te je slavila rezultatom 85:69. Već nakon prvih deset minuta dalo se naslutiti kako će ovaj susret završiti.

Podgoričani su dobili ovaj dio igre 20:9, da bi do kraja poluvremena prednost povećali za još jedan poen. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 46:34. Treći period je donio nešto izjednačeniju košarku, a u posljednjih deset minuta se ušlo sa plusom od deset poena u korist Budućnosti. 68:58.

Ipak, u posljednjih deset minuta Budućnost ponovo mnogo bolja, te povećevaju svoju prednost na konačnih +17. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nikola Vučević sa 30 poena i 9 skokova. Kus je na drugoj strani imao 14 poena, najviše kod Cibone.

Zagreb je nadigrao Helios iz Domžala rezultatom 72:57, ponajviše zahvaljujući Mariju Kasunu koji je ubacio 20 poena. Gosti iz Domžala nisu imali nikakve šanse u ovom susretu, koji je prelomljen već u prvih deset minuta kada su domaći ostvarili deset poena prednosti 21:11, da bi do kraja susreta ta prednost narasla na konačnih +15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.