Vučević vodio Orlando do pobjede, Indiana poražena

Knicksi igrali bez Porzingisa

Vučević vodio Orlando do pobjede, Indiana poražena

E. Ganibegović

Orlando Magic je večeras na domaćem parketu uvjerljivo savladao New York Knickse rezultaom 112:101.

Knicksi su u susret ušli bez svog najboljeg košarkaša Kristapsa Porzingisa, koji je ovaj meč propustio zbog lakše povrede, pa je Orlandu bio dosta olakšan posao.

Početak meča je pripao gostima koji su nakon 12 minuta igre imali pola koša prednosti, ali u drugoj četvrtini Orlando je na krilima Vučevića zaigrao bolje i tako poslije dvije dionice ima vodstvo od četiri poena razlike, pa se na odmor otišlo rezultatom 54:50.

Domaćini i u trećoj dionici slavili i tako povećali svoju razliku na sedam poena, dok su u posljednoj četvrtini odraditi rutinski posao i tako stigli do nove pobjede.

Orlando je do pobjede predvodio sjajni Nikola Vučević sa 24 postignuta poena, dok je na drugoj stranu Tim Hardaway Jr. brojao do 26.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa NBA lige Detroit Pistonsi su razbili Indianu Pacerse rezultatom 97:114. Kod gostiju je Victor Oladipo imao 21 poen, dok je kod domaćina najbolji bio Tobias Harris sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi