Vujčić najbolji košarkaš Eurolige
Vujčić pet puta zaredom u najboljoj petorci

Vujčić najbolji košarkaš Eurolige

Adnan Beganović

Sjajni hrvatski košarkaš, Nikola Vujčić, najbolji je igrač u desetogodišnjoj istoriji Eurolige, dok je prvi strijelac Amerikanac Marcus Brown. 

Nikola Vujčić nalazi se uvjerljivo na prvom mjestu po broju indeksnih bodova (2.743), drugi je Marcus Brown (2.574), dok se na trećem mjestu nalazu Luis Scola (2.220).

Hrvatski košarkaš nalazi se u vrhu svih statističkih rubrika, drugi je po ukupnom broju poena i skokova, peti po broju blokada, a sedmi po broju asistencija.

Prvi strijelac u desetogodišnjoj istoriji Eurolige je Marcus Brown sa 2.508 poena, Vujčić je postigao 2.159, dok je treći Juan Carlos Navarro sa 2.106 poena.

Listu najboljih skakača predvodi Mirsad Turkcan sa 1.149 uspješnih skokova, Vujčić je na drugom mjestu sa 923 skoka, dok je sa 921. skokom na trećem mjestu David Andersen.

Najbolji asistent je Theodoros Papaloukas sa 733 uspješna dodavanja, drugi je Pablo Prigioni (622), a treći je JR Holden (528).

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji bloker Eurolige svih vremena je Denis Marconato sa 125 "banana", dok je najbolji "kradljivac" lopti  Theodoros Papaloukas (263).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.