"Vujošević nas je tjerao da šutiramo u rukavicama"

Bertrans ispričao

"Vujošević nas je tjerao da šutiramo u rukavicama"

E. Škorić

Latvijac koji nastupa za San Antonio Spurse, Davis Bertrans, prisjetio se perioda dok je igrao za Partizan.

Bertans je pričao o razlici između evropskih i američkih trenera, a prisjetio se i Duška Vujoševića, koji ga je trenirao u Partizanu.

"U Evropi sam igrao za mnoge trenere i svi se razlikuju. Bogdan Bogdanović i ja smo igrali za Duška Vujoševića u Partizanu mnogo vremena smo proveli radeći poslije treninga sa njim. Treneri iz nekadašnje Jugoslavije imaju specifičnu dozu ‘ludila‘ u svom mentalitetu, ali nam je u tom periodu zaista mnogo pomogao. Nije prijatno kada viče na tebe, ali znamo da je to bilo za naše dobro", kazao je Bertrans, pa je dodao:

"Vujošević je volio svoje igrače. Često nam nije davao da napustimo treninge prije nego što vežemo deset trojki poslije izlaska iz bloka, ponekad smo morali da šutiramo sa baštenskim rukavicama. Ipak, na kraju nam je sve to bilo od od velike koristi“, zaključio je Bertrans.

Top Komentari

Gari Garinča
Dule trener svih trenere u košarci.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi