Vujošević: Od Nove godine su postojale dileme, neko je Wilbekina ubijedio da igra za Tursku

Selektor bh tima za SportSport.ba

Vujošević: Od Nove godine su postojale dileme, neko je Wilbekina ubijedio da igra za Tursku

Američki košarkaš Scottie Wilbekin definitivno neće nastupiti za Bosnu i Hercegovinu, a ovu informaciju je za portal SportSport.ba potvrdio i direktor košarkaške reprezentacije Siniša Kovačević.

"Ja ne znam šta se tačno dogodilo zbog čega je Wilbekin promijenio mišljenje i ne bih ulazio u to", započeo je Kovačević razgovor za naš portal: "Nama ga je preporučio njegov agent Miško Ražnatović, a od ranije smo znali i da ga Turci žele u svom timu. On je boravio s nama u Sarajevu tokom novembarskog ciklusa, a tada nam je obećao da će igrati za BiH, iako ga i Turska želi. U međuvremenu se predomislio, a koji je razlog, ja zaista ne znam. U svakom slučaju ispao je nekorektan jer nam je ostalo jako malo vremena do nastavka kvalifikacija i sada je kasno da tražimo neko drugo rješenje jer ima tu dosta posla oko papirologije i ostalih stvari", rekao nam je Kovačević.

Također, kontaktirali smo i selektora našeg tima Duška Vujoševića koji je bio razočaran.

"Neka neizvjesnost je trajala dugo vremena oko Wilbekina. Od Nove godine je bilo dilema i bilo je neizvjesno za koga će igrati, a na kraju ga je neko ubijedio da igra za Tursku. Ne smatram da je korektno to što je pristao igrati za BiH, a nije dostavio kompletnu dokumentaciju. Mi sada više nemamo vremena da tražimo njegovu zamjenu, a februarski dio kvalifikacija nam je možda i najbitniji. Ipak, šta je tu je, morat ćemo nastaviti dalje", rekao je Vujošević.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Wilbekin je košarkaš turske Darussafake, a tokom prvog dijela sezone je briljirao u Eurocupu i proglašen je za MVP-a. Prosjećno je postizao 19 poena po meču i imao 5,1 asistenciju. On bi sigurno bio veliko pojačanje za BiH, ali koga nema bez njega se može.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi