Vujošević: Pao je pokazao svoju snagu
Vujošević ovaj put nije mnogo pričao sa sudijama

Partizan nije mogao protiv pritiska

Vujošević: Pao je pokazao svoju snagu

Bez Nikole Pekovića i Šarunasa Jasikevičiusa, Panathinaikos je u Beogradu slavio ubjedljivu pobjedu nad Partizanom (82:66) i tako opravdao epitet velikog kluba. Iako su mnogi sumnjali u poštenje Željka Obradovića, on je pokazao zašto je najveći.

Partizan se držao samo u prvom dijelu, kasnije ih je Drew Nicholas svojim tricama potpuno uništio. Marića nije išlo, kao ni Rašića i Veselog, tako da od pobjede nije bilo ništa.

„Panathinaikos je zaslužio pobjedu, jer je igrao mnogo bolje od nas. Uspjeli su se vratiti nakon gubitka domaćeg kupa i ispadanja iz Eurolige. Oni su branili čast imena kluba i pokazali su svoju snagu. Ako je ovo bila najbolja utakmica Panathinaikosa, onda je sigurno bila naša najgora. Žao mi je jer nismo zadovoljili naše navijače“, rekao je nakon utakmica trener Partizana Duško Vujošević.

S druge strane, trener, sada već bivšeg evropskog prvaka, Željko Obradović nije krio svoje zadovoljstvo nakon odlične igre njegovog tima i prve pobjede u Top 16 fazi Eurolige.

„Kao što sam i najavio da ćemo igrati na najvišem nivou, tako smo i učinili. Tražili smo dodatnu motivaciju i zbilja smo odigrali odlično večeras.  Pokazali smo ponos našeg tima, ovo je bila naša najbolja utakmica u Top 16“, rekao je Obradović.

Jedan od igrača koji je sinoć potpuno razočarao, bio je bek Partizana Aleksandar Rašić. Nedostajale su njegove trice, kao i slobodna bacanja u ključnim trenucima, kao protiv Panathinaikosa u Atini ili protiv Barcelone u Pioniru.

„Igrali smo loše bez ikakve agresivnosti, igrali smo tako od samog početka utakmice. Propustili smo veliku priliku da osiguramo mjesto u četvrtfinalu, ali je bilo očigledno da smo pod velikim pritiskom. Panathinaikos je bio odličan i pokazao je da je mnogo bolji tim nego što to njihovi rezultati govore. Pokušaćemo se pripremiti i naredne sedmice iznenaditi Barcelonu“, rekao je Rašić nakon utakmice.

Čovjek odluke bio je sjajni šuter Panathinaikosa Drew Nicholas koji je iza linije 6,25 šutirao šest od šest. Nakon utakmice Nicholas nije krio zadovoljstvo izborenom pobjedom.

„Nekad se dešava da se sve otvori i pogađate sa svih pozicija. Postigao sam jednu, drugu pa treću tricu, a onda je sve bilo lakše, nije bilo nikakvog pritiska na meni. Ipak, ništa ne bi vrijedilo da nismo odigrali dobru odbranu. Bili smo agresivni i zaustavili smo Marića i Vraneša, te odlično zaustavili Partizanovu pick and roll igru“, rekao je Nicholas.

Panathinaikos se naredne sedmice nalazi u istoj poziciji kao i sinoć Mnogi očekuju da će Pao pustiti Maroussiju da prođe dalje, a Partizan se uzda u novo poštenje Obradovića i njegovih momaka. Partizan ima skoro nemoguću misiju da pobijedi Barcelonu, ali će se oni više nadati pobjedi Panathinaikosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.