Vujošević, Pešić, Repeša ili...

Nakon odlaska Chusa iz Unicaje

Vujošević, Pešić, Repeša ili...

Nakon što je Chus Mateo dobio otkaz na mjestu trenera košarkaša Unicaje odmah su počele špekulacije o mogućem nasljedniku na klupi ovoga Endesa ligaša.  

Podsjetimo, Mateo je dobio otkaz nakon zadnjeg kola prvenstva Španije kada su igrači iz Malage pretrpjeli poraz od Caje Laboral (90:68). U tom meču ponovo je briljantan bio naš reprezetativac Mirza Teletović, koji je imao učinak od 24 poena i 5 skokova.

Dakle, za Chusa je nakon toga uslijedio raskid ugovora, što je nakon omjera od 13 - 12 i bilo za očekivati. U opticaju za klupu ovoga kluba trenutno su razna imena, a sve ljubitelje košarke sa ovih prostora najviše interesuju imena stručnjaka koja su i nama dosta poznata.

 

Tako, “La Opinion de Malaga“ ime Jasmina Repeše dovodi u vezu sa ovom ekipom, iako je ovaj trener od nedavno selektor Hrvatske reprezentacije, te samim time ne bi niti mogao trenirati bilo koji tim u Endesa ligi. Repeša je od nedavno i novi trener Cibone, a već na startu mandata pokazao je jasno razočarenje situacijom u regionu i po njemu katastrofalnim suđenjem u ABA ligi. Repeša se tokom prošlog ljeta dosta dugo povezivao sa klupom Reala.

 

Kada je u pitanju Svetislav Pešić, kao da bi i on mogao biti povratnikom u Španiju nakon što je ne tako davno iz Valencije prešao u Crvenu zvezdu sa kojom nikako da uđe u seriju dobrih rezultata. Prema nepotvrđenim informacijama Uprava ovog kluba već je odbila ponudu Unicaje kada je Pešić u pitanju.

 

Spominje se i Duško Vujošević, koji je prošlog mjeseca završio spor sa CSKA oko raskida ugovora sa timom iz Moskve. S obzirom da je jasna njegova želja za radom u jednom velikanu evropske košarke, ime Vujoševića se i ne spominje tek tako reda radi.

 

Međutim, možda je prava adresa za novog trenera Unicaje ustvari nekadašnji prvi čovjek na klupi Valladolida, Luis Casimiro.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Uglavnom, bit će veoma interesantno pratiti razvoj situacije oko novog trenera Unicaje i zbog činjenice da u ovom timu igra i Nedžad Sinanović, ali i Ognjen Kuzmić (na posudbi u filijali Unicaje, Rinconu) oba centri u našoj selekciji, a koji bi već ovoga ljeta trebali debitirati u državnom dresu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.