Vukoičić: Presudila je treća četvrtina
Vlada Vukoičić nije bio zadovoljan igrom svojih igrača

U Zagrebu zadovoljni, Vlada razočaran

Vukoičić: Presudila je treća četvrtina

Bosna je poražena od Zagreba u utakmici koja je odlučena u trećoj četvrtini. Iako je igra Bosne bila ispod očekivanog, da nije bilo onako loše igre u trećem periodu igre mogao je rezultat biti mnogo bolji za naš tim. To je uostalom istakao i trener Vlada Vukoičić nakon utakmice.

"Napravili smo mnogo propusta u prvom poluvremenu. Iako smo prvi dio dobili, mogla je biti mnogo veća razlika u našu korist. Realizacija je bila jako loša, a vjerovatno je i pritisak učinio svoj dio. Uvijek postoji pritisak u prvoj utakmici", rekao je nakon utakmice prvi strateg Bosne.

Treća dionica bila je katastrofalna, a to je istakao i Vukoičić. "Utakmicu smo izgubili u trećem periodu igre koji je bio najgori. Napravili smo mnogo grešaka, a dobra i iskusna ekipa kao što je Zagreb to je znala iskoristiti. Pokušali smo se vratiti u igru, ali nije išlo. Teško je dobiti utakmicu kada postignete samo 64 poena", završio je svoje izlaganje trener Bosne koji je rekao da njegovom timu predstoji period oporavka kako bi u narednim utakmicama prikazali bolju igru.

Gosti nisu bili mnogo pričljivi nakon prve pobjede. Najbolji igrač utakmice Krunoslav Simon je istakao da je izuzetno zadovoljan prvom pobjedom. "Pobjeda je ostvarena teškom mukom, ali sam vrlo zadovoljan i presretan zbog pobjede. Čestitke domaćinu na fer i korektnoj igri kao i publici na fer i sportskom navijanju", istakao je Simon koji je ovog ljeta bio suspendovan na tri mjeseca neigranja zbog neprijavljivanja lijeka koji je uzimao, a koji je bio uzrok pozitivnog nalaza na doping testu.

Mladen Erjavec sportski direktor Zagreba istakao je da je vrlo zadovoljan prvom pobjedom, a da je pobjednika presudio nešto iskusniji tim Zagreba. I on je kao i Simon pohvalio sarajevsku publiku.

"Iskustvo i kvalitet presudili su u ovom meču. Uvijek je teško igrati prvu utakmicu i zbog toga sam posebno zadovoljan pobjedom svog tima. Što se tiče publike moram da pohvalim sarajevsku publiku, koja zna šta je prava košarka. Nismo osjećali nikakav pritisak od strane publike u ovom meču", kazao je Erjavec nekad odlični igrač, posebno poznat po šutu za tri poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.