Sergio Rodriguez i zvanično ima novi klub
Rodriguez je nedavno napustio CSKA Moskvu

Španski veteran je potpisao trogodišnji ugovor

Sergio Rodriguez i zvanično ima novi klub

S. Pašalić

Sergio Rodriguez je nedavno iznenađujuće nakon dvije godine napustio CSKA Moskvu.

33-godišnji Španac je bilježio 10.2 poena, 4.5 asistencija i 1.5 skokova po utakmici u Euroligi u dresu moskovskog kluba s kojim je na kraju osvojio i naslov prvaka Evrope.

Ipak, i pored toga Rodriguez je odlučio da napusti Moskvu i činilo se da će potpisati za Valenciju, međutim ti pregovori su na kraju propali i on je sada potpisao trogodišnji ugovor sa Olimpia Milanom.

Italijanski klub je nedavno preuzeo Ettore Messina koji je doveo još nekoliko pojačanja pa su tako prije Rodrigueza stigli Aaron White, Michael Roll, Shelvin Mack, Paul Biligha i Ricardo Moraschini.

S druge strane, Messina je odlučio i da se riješi nekih igrača pa je tako otpisao i najboljeg strijelca Eurolige iz prošle sezone Mikea Jamesa koji je jučer i zvanično napustio klub.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi