Wade prestigao Olajuwona na vječnoj listi strijelaca

Tokom susreta sa Torontom

Wade prestigao Olajuwona na vječnoj listi strijelaca

Košarkaši Miamija slavili su sinoć na svom terenu protiv Toronta (103:91) u šestoj utakmici polufinala Istoka.

Heat je tako izjednačio seriju na 3:3, a putnika u finale konferencije odlučiće majstorica, koja je na programu sutra.

Junak susreta bio je Goran Dragić koji je susret okončao sa 30 poena, a svakako važan pomena je i Dwyane Wade koji je postigao 22 poena, te je na vječnoj listi strijelaca u play-offu prestigao slavnog Hakeema Olajuwona.

Zvijeda Miamija sada zauzima 12. poziciju sa 3.765 poena, dok je Olajuwon u svojoj bogatoj karijeri zabilježio deset poena manje.

Prvo mjesto rezervisano je za Michaela Jordana, koji je u play-offu ukupno ubacio 5.987 poena, a slijede Kareem Abdul-Jabbar (5.762), Kobe Bryant (5.640) i Shaquille O'Neal (5.250).

Od aktivnih igrača najbolje je pozicioniran LeBron James. Najbolji igrač Clevelanda zauzima 5. poziciju sa 5.208 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi