Legendarni košarkaš Miami Heata postao suvlasnik Utah Jazza
FOTO - EPA

Wade manjinski vlasnik

Legendarni košarkaš Miami Heata postao suvlasnik Utah Jazza

A. Beganović

Trostruki osvajač NBA prstena, Dwyane Wade, postao je manjinski vlasnik Utah Jazza.

Prema pisanju američkih medija, Wade je postao manjinski vlasnik Utaha i sarađivat će sa većinskim vlasnikom Ryanom Smithom.

Američki mediji pišu da ovaj nekada fenomenalni košarkaš planira igrati aktivnu ulogu u razvoju Utah Jazza i sudjelovati u planiranju klupske strategije.

Wade je većinskog vlasnika Utaha upoznao dok je igrao golf u Kaliforniji prije dvije godine i postali su veliki prijatelji, a Smith je bivšem košarkašu bio mentor u nekim njegovim ranijim poslovnim poduhvatima.

Od prošle godine ovaj uspješni poslovni čovjek Wadeu je želio prodati udio u Jazzu. Kupnju ovog kluba završio je krajem prošle godine, a sve ga je koštalo 1.66 milijardi dolara.

Prema NBA pravilima, vlasnički udio u klubu ne može biti manji od 1 posto, ali Wadeova tačna financijska ulaganja još nisu objavljena.

Podsjetimo, Wade je uspješnu NBA karijeru počeo 2003. godine kada ga je Miami Heat izabrao kao 5. pick u prvoj rundi drafta. Dres ovog kluba nosio je do 2016. kada je "preselio" u Chicago Bullse. Igrao je još za Cleveland Cavalierse, a karijeru je končao 2019. u Miamiju.

Sa Heatom je osvojio tri NBA naslova, 13 puta je nastupao na All-Starsu, a 2006. godine je proglađšen za MVP-a NBA finala. Dvije godine kasnije osvojio je i zlato na Olimčpijskim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi