Warriorsi na korak od titule
Foto: NBA

Brejk Golden Statea

Warriorsi na korak od titule

Košarkaši Golden Statea došli su nadomak odbrane titule nakon sinoćnje pobjede nad Cleveland Cavaliersima.

Ekipa Stevea Kerra slavila je u gostima rezultatom 108:97 u četvrtoj utakmici finala NBA lige. Warriorsima je to bio treći trijumf u odlučujućoj seriji, a priliku da potvrde brejk i okite se novim trofejom imaće u noći sa ponedjeljka na utorak kada je na programu peti susret.

Golden State nije briljirao u prvom poluvremenu, tako da je na pauzu otišao sa zaostatkom od pet poena (55:50). Ipak, u nastavku su gosti naprosto eksplodirali te su sjajnom igrom u poptunosti preokrenuli rezultat u svoju korist. Branilac titule protivnika je izluđivao dalekometnim šutevima, pa su tako Warriorsi susret okončali sa 17 postignutih trojki, što je rekord u NBA finalima.

Curry i društvo treću dionicu dobili su rezultatom 29:22, da bi u posljednjem periodu igre bili još ubjedljiviji (29:20). Upravo je plejmejker Golden Statea bio i najbolji pojedinac meča sa 38 poena i 6 asistencija. Sjajan meč odigrao je i Klay Thompson. On je susret završio sa 25 koševa i 4 uhvaćene lopte.

Kod domaćina istakao se Kyrie Irving sa 34 pogotka, 4 skoka i 4 asistencije. Najbolji igrač Clevelanda LeBron James zabilježio je 25 poena, 13 skokova i 9 uspješnih proigravanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi