Warriorsi pregazili Kingse, Kobe se oprostio od Charlotte

NBA liga

Warriorsi pregazili Kingse, Kobe se oprostio od Charlotte

Edmir Škorić

Dosta mečeva u NBA ligi odigrano je u noći sa ponedjeljka na utorak.

Charlotte Hornetsi oprostili su se od Kobea Bryanta, Michael Jordan, vlasnik Hornetsa, hvalio je Crnu mambu, a na kraju spektakla je domaći tim slavio sa 108:98. 

Kemba Walker je ubacio nevjerovatnih 38 poena u pobjedi Hornetsa, dok je Kobe bio najbolji kod Lakersa sa 20 poena iz 20 pokušaja.

Indiana Pacersi su sa 93:87 savladali Atlantu Hawkse, a do pobjede ih je vodio Monta Ellis sa 26 poena, dok je Paul Millsap na drugoj strani ubacio 24 poena. Tako je prekinuta serija Hawksa, drugog tima Istoka, dok je Indiana upisala 18. pobjedu i probila se na treće mjesto Istočne konferencije.

Nikola Vučević je sa 28 poena i osam skokova vodio Orlando Magic do trijumfa nad New Orleans Pelicansima (104:89). Anthony Davis je ubacio 20 kod gostiju, a Evan Fournier isto toliko u Orlandu.

Clippersi su bez Blakea Griffina slavili u Washingtonu protiv Wizardsa rezultatom 108:91. Paul sa 23 i Crawford sa 21 poenom predvodili su goste iz Los Angelesa, dok je Wall imao 23 poena i 11 asistencija u timu Čarobnjaka.

Brooklyn Netsi su napravili malo iznenađenje u Miamiju, pobijedivši Heat sa 111:105. Brook Lopez je briljirao, ubacivši 26 poena uz 12 skokova, dok je isti broj poena imao i Ellington. Bosh je bio najbolji Miamijev igrač sa 24 poena i 12 skokova.

U zanimljivom duelu na Istoku, Chicago Bullsi su savladali Toronto Raptorse rezultatom 104:97. Kyle Lowry sa 28 poena i devet asistencija nije bio dovoljan Raptorsima, dok su Snell i Gasol ubacili po 22 poena u trijumfu Bikova.

Dallas je sa 103:93 bio bolji od Milwaukee Bukcsa, dok je San Antonio sa 101:95 porazio Minnesotu Timberwolvese. Srbijanski centar Boban Marjanović i Kawhi Leonard ubacili su po 17 poena u domaćem, a Wiggins 18 u gostujućem sastavu.

Aktuelni prvaci, Golden State Warriorsi, pobijedli su Sacramento Kingse sa 122:103. Casspi je bio nevjerovatan kod gostiju, Izraelac je ubacio 36 poena, a Klay Thompson je ubacio 29 poena u pobjedničkom timu. Green je dodao 25 poena. Dodajmo još da je Utah sa 95:91 bila bolja od Philadelphije, koja je sada na omjeru 2-31.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.