Warriorsi slavili sa 47 poena razlike, Nuggetsi poraženi

U NBA ligi odigrano pet mečeva

Warriorsi slavili sa 47 poena razlike, Nuggetsi poraženi

A. Čaušević

Tokom noći odigrana je pet mečeva na parketima NBA lige. Izdvajau se ubjedljiv trijumf Golden State Warriorsa te domaći poraz Denver Nuggetsa.

Warriorsi su sa čak 47 poena razlike pobijedili Charlotte Hornetse. Bilo je 137:90. Najefikasniji kod domaćih koji su pogodili 21 trojku bio je Steph Curry sa 25 poena.

Nuggetsi su odlično otvorili meč protiv Washington Wizarda, poslije prve četvrtine imali su +11, ali su na kraju izgubili 90:95. Nikola Jokić je ubacio 23 poena, imao 14 skokova, ali je isključen u finišu meča. Goste je do pobjede vodio Troy Brown s 25 poena.

San Antonio Spursi su iznenađujuće poraženi na domaćem parketu. Sacramento Kingsi su slavili 106:113. Spursima nije pomoglo ni 27 poena Aldridgea, na drugoj stani sa 26 poena najefikasniji je bio Hield.

LA Lakersi su u nevažnom meču za oba tima pobijedili New Orleans Pelicanse rezultatom 102:130, dok su La Clippersi bili bolji od Memphis Grizzliesa 113:96.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi