Weems odveo CSKA do pobjede nad Partizanom

30 poena Sonnyja Weemsa

Weems odveo CSKA do pobjede nad Partizanom

Midhat Šljivak

Partizan je u okviru grupe D Eurolige namučio moskovski CSKA, a na kraju je aktuelni prvak Rusije slavio pobjedu nakon produžetka 76:71.

Partizan je odlično krenuo u utakmicu, te je tim Duška Vujoševića poveo  11:4. Ipak, CSKA se vratila u susret pa su prvi period riješili u svoju korist rezultatom 14:13.

 

U drugoj četvrtini CSKA je dominirao parketom, a prednost je išla i do deset poena 31:21, ali se na odmor ipak otišlo sa vodstvom Armejaca od odam razlike 39:31.

 

I u nastavku susreta CSKA je igrao mnogo bolje. Ponovo su imali deset razlike, no mlada ekipa Partizana je uspjevala konstanto smanjivati prednost pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa samo tri razlike za CSKA 49:46.

 

Posljednji period je donio jako zanimljivu košarku. Partizan se potpuno vratio u utakmicu, te su na dvije minute do kraja trojkom Bertransa došli do tri poena prednosti 60:57. Ipak, Teodosić je vratio trojku, a potom i Krstić pogađa za dva, za novo vodstvo CSKA 62:60.  Partizan je poenima Bogdanovića sa linije slobodnih bacanja  poravnao rezultat na 62:62, ali su Bogdanović i Westermann u završnici promašili šuteve za pobjedu, pa se ušlo u produžetke.

 

Sjajna utakmica viđena je i u dodatnih pet minuta. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali je ipak presudilo na kraju iskustvo košarkaša iz Moskve koji su došli do druge pobjede u novoj sezoni Eurolige.

 

Sonny Weems je dominirao ovom utakmicom koju je završio sa 30 poena, a jedini dvocifren uz njega u ekipi iz Moskve bio je Miloš Teodosić sa 12 poena. Kod Partizana Bogdan Bogdanović je ubacio 16, a Leo Westermann 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.