Ubacio je sinoć 50 poena, ali o njemu niko ne priča

Westbrook zasjenio Beala

Ubacio je sinoć 50 poena, ali o njemu niko ne priča

E. Škorić

Bradley Beal je imao noć za pamćenje, pošto je ubacio 50 poena Indiana Pacersima, ali o tome niko ne govori.

Beal je briljirao s 50 poena u trijumfu 133:132 nakon produžetaka, ali bek šuter Washington Wizardsa bio je u potpunosti u sjeni svog saigrača, playmakera Russella Westbrooka.

Westbrook je ubacio 33 poena, uz to je imao i 19 skokova te 15 asistencija, pa je stigao do 181. triple-doublea u karijeri. Na taj je način izjednačio rekord velikog Oscara Robertsona.

Westbrook je također postao prvi igrač u NBA povijesti koji je u dvije uzastopne utakmice imao barem po 15 skokova i asistencija. S obzirom da ga čeka još puno utakmica, Westbrook će postati besmrtan.

Inače, iza njega i Robertsona, treći na listi s najviše triple-doubleova je Magic Johnson (138), a četvrti je Jason Kidd sa 107. Peto mjesto pripada aktuelnoj NBA zvijezdi LeBronu Jamesu, kojem nedostaje jedan TD za okruglo 100.

Od regionalnih košarkaša, Nikola Jokić je na devetom mjestu sa 56, a Luka Dončić na 11. mjestu sa 35 triple-doubleova.

Top Komentari

K79
Pogledaj samo rezultat pa ovako prije nije bilo ni na all star utakmicama, znači odbrane skoro da i ne postoje pa nije ni čudo sto onda svaku utakmicu pravi triple double
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi