Westbrook došao na proteste u LA i odmah uzeo mikrofon

Jasna poruka košarkaša Houstona

Westbrook došao na proteste u LA i odmah uzeo mikrofon

E. Čaušević

Prethodnih dana u Sjedinjenim Američkim Državama vlada pravi haos zbog ubistva Georgea Floyda.

Ovog Afroamerikanca ubila je američka policija iako im je on pokušavao reći da se ne osjeća dobro. Oni su ga prebili nakon čega je Floyd ubrzo preminuo što je izazvalo nevjerovatan haos.

Širom Amerike traju protesti zbog ubistva još jednog Afroamerikanca, te se traži pravda za Floyda.

Protestima u Los Angelesu danas se pridružio i poznati košarkaš Russel Westbrook koji je u jednom trenutku odlučio uzeti mikrofon kako bi poslao poruku svima koji su u tom trenutku bili na protestu.

"Zaštitite svoj tim. Zaštitite svoju porodicu. U ovakvim vremenima moramo biti zajedno", rekao je košarkaš Houston Rocketsa na protestima u Los Angelesu.

Top Komentari

user1591648883
Pitanje bil usto ovako za bjelcugom...kad ultet u 24/7 i ubiju prodavca za pis.10 dolara o tom niko ne prica.
2 0
BobPaisley
...on je bas ugrozen i diskriminisan...klasicni primjer diskriminacije nad crncima.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi