Westbrook i Durant dominirali kao nekada

Udarni dvojac Oklahome briljirao u Orlandu

Westbrook i Durant dominirali kao nekada

Najbolja utakmica sinoćnjeg programa NBA lige odigrana je u Orlandu, gdje je Oklahoma na krilima Russella Westbrooka i Kevina Duranta došla do pobjede rezultatom 139:136.

Orlando je većim dijelom utakmice bio u dvocifrenoj prednosti, koja se u dva navrata penjala i do 18 poena razlike. Treća četvrtina je završila rezultatom 93:75 i sve je mirisalo na iznenađujući poraz Thundera. Ipak, Oklahoma je u posljednjoj četvrtini počela sustizati svog rivala, a utakmica je otišla u produžetak i to nakon nevjerovatno uzbudljive završnice.

Durant je 13 sekundi prije kraja pogodio trojku za 114:114, da bi u narednom napadu Oladipo još jednom trojkom vratio Orlandu prednost. U posljednjoj sekundi regularnog dijela, Westbrook je poravnao na 117:117...

Krajem prvog produžetka, Oklahoma je imala vodstvo od 126:123, ali je onda Oladipo ponovo pogodio kada je bilo najteže i tako je utakmicu odveo u drugi produžetak. Više od toga domaći nisu mogli, pa je Oklahoma na kraju slavila rezultatom 139:136.

Udarni dvojac Oklahome je sinoć prikazao partiju kojom je potvrđeno da Oklahoma može sve kada su Durant i Westbrook spremni i na svom nivou.

Westbrook je utakmicu završio s 48 poena, 8 asistencija i 11 skokova, a Durant s 43 poena, 2 asistencije i 12 skokova!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.