Westbrook nezaustavljiv i za Bullse

NBA liga

Westbrook nezaustavljiv i za Bullse

Edmir Škorić

Oklahoma City Thunder je savladao Chicago Bullse sa 109:100, a opet je dominirao Russell Westbrook.

Sjajni playmaker je ponovo briljirao i sa 36 poena vodio Oklahomu do novog trijumfa. Uz 36 poena, Westbrook je dodao šest asistencija i četiri skoka. 

Ovom pobjedom je Oklahoma prestigla New Orleans na osmom mjestu Zapadne konferencije i sve je bliže cilju, a to je plasman u play-off. 

Turski centar Enes Kanter još jednom je pokazao da je pravo pojačanje za Oklahomu. Bivši igrač Utah Jazza ubacio je 18 poena uz 18 skokova protiv Bullsa.

U redovima gostiju iz Chicaga briljirao je Nikola Mirotić sa 27 poena, Pau Gasol je ubacio 20, a Joakom Noah 15 poena. 

Pred Oklahomom, koja i dalje igra bez povrijeđenog Kevina Duranta, je sada derbi protiv Dallas Mavericksa. Taj meč na programu je sutra navečer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti