Westbrook se izjednačio sa Jordanom, Utah ponizila Lakerse

Westbrook se izjednačio sa Jordanom, Utah ponizila Lakerse

U najjačoj ligi svijeta sinoć je odigrano 10 utakmica.

Oklahoma je kao gost došla do ubjedljive pobjede protiv Toronta (119:100). Tokom tri četvrtine Thundersi su vodili glavnu riječ na terenu, pa su u ovom periodu stekli višak od 23 poena. Tek u posljednjoj četvrtini domaćin je pružio snažniji otpor, ali kada je sve bilo već riješeno. Russell Westbrook je ostvario 7. triple-double u martu (26 poena, 12, asistencija, 11 skokova), odnosno 16. u ovoj sezoni. Tako se sjajni plejmeker Thundersa izjednačio sa Michaelom Jordanom po broju triple-doublova u jednom mjesecu. Kod domaćina DeRozan je imao 19 koševa, ali uz očajan šut iz igre (8/22).

Chicago je ponovo razočarao. Bullsi su stigli do 4. uzastopnog poraza, a ovaj put pobjedu je sa gostovanja odnijela Atlanta (102:100). Hawksi su maestralno odigrali drugi period koji su dobili sa 30:14, što je bilo presudnih 12 minuta u ovom meču. Domaćin je uspijevao da smanji visoko vodstvo gostiju i dođe gotovo do egala, ali je na kraju, ipak, doživio neuspjeh. Teague je bio najefikasniji akter meča sa 26 poena, 7 asistencija i 6 skokova, a u redovima Bullsa izdvojio se Rose sa 20 poena.

Utah je ponizila LA Lakerse nanijevši im jedan od najtežih poraza u istoriji (123:75). Sve je bilo riješeno u prvom poluvremenu u kojem je domaćin imao prednost od 27 poena (64:37), dok je u nastavku Utah uspjela da potpuno deklasira svog protivnika. Bolji od ostalih kod pobjednika bio je Hood sa 30 pogodaka, dok je jedina svijetla tačka kod gostiju bio Williams sa 16 poena.

Ostali rezultati:

Miami - Brooklyn 110:99

Memphis - San Antonio 87:101

Minnesota - Phoenix 121:116

New Orleans - New York 99:91

Denver - Dallas 88:97

Portland - Sacramento 105:93

LA Clippers - Boston 114:90

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi