Westbrook ulovio još jedan triple-double, očajni Netsi

NBA liga

Westbrook ulovio još jedan triple-double, očajni Netsi

Edmir Škorić

Dosta dobrih utakmica obilježilo je proteklu noć u NBA ligi.

Odigrao se, između ostalih, derbi Los Angelesa i Clippersi su potvrdili dominaciju u tom gradu, savladavši Lakerse sa 105:93. Chris Paul je sa 27 poena i sedam asistencija bio ključni čovjek Clippersa, dok je Randle na drugoj strani ubacio 23 poena. 

Cleveland Cavaliersi su na krilima Lovea i Irvinga, koji su ubacili 29, odnosno 28 poena, slavili u Detroitu protiv Pistonsa rezultatom 114:106. Drummund je s 20 poena bio najefikasniji domaći igrač.

Dallas Mavsi su se poigrali sa Brooklyn Netsima, pa je na kraju bilo 91:79. Gostima ni sjajni Lopez sa 28 poena i 12 skokova nije pomogao, a Parsons je sa 16 poena i 10 skokova bio najzaslužniji za pobjedu Dallasa.

U derbiju večeri Oklahoma Thunder City je sa 116:108 savladala Houston Rocketse. Kevin Durant je ubacio 33 poena uz 12 skokova, Russell Westbrook je ulovio novi triple-double, ubacivši 26 poena, a imao je još 14 asistencija i 10 skokova. 

Kod Rocketsa, kako se i očekivalo, James Harden je bio najbolji sa 33 poena, sedam asistencija i sedam skokova.

Miami Heat je sa 107:103 trijumfovao u gostima kod Milwaukee Bucksa, a Wade je ubacio 24 poena. Antetokounmpo je kod domaćih ubacio 28 poena, Monroe 24.

Još dodajmo da je Boston sa 113:94 savladao Orlando, Utah je rezultatom 103:90 bila bolja od Minnesote, Portland je sa 109:91 nadigrao Charlotte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi