Westermann karijeru nastavlja u CSKA
Foto: EPA

Stiže kao zamjena za Jacksona

Westermann karijeru nastavlja u CSKA

Francuski playmaker Leo Westermann će svoju karijeru nastaviti u CSKA iz Moskve, prenosi Eurohoops.

Westermann, koji je ljubiteljima košarke sa ovih prostora najviše poznat po tome što je ne tako davno igrao za Partizan, će sa CSKA potpisati ugovor na dvije godine, ali njegov dolazak nije povezan sa eventualnim odlaskom Miloša Teodosića.

Naime, Westermann stiže kako bi zamijenio Aarona Jacksona koji je otišao iz kluba, a predviđena mu je uloga rezervnog playmakera.

Ovaj 24-godišnjak je u svojoj karijeri igrao za ASVEL, Partizan, Limoges i Žalgiris, za koji je u prošloj sezoni bilježio 8,2 poena, 5,5 asistencija i 3,2 skoka u Euroligi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Leo Westermann je član i francuske reprezentacije, s kojom je 2015. godine osvojio treće mjesto na Eurobasketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi