Wiggins 'poništio' Carmela i donio pobjedu Minnesoti
Foto: EPA

Timberwolvesi slavili sa zvukom sirene

Wiggins 'poništio' Carmela i donio pobjedu Minnesoti

Oklahoma i Minnesota su odigrali sjajnu utakmicu, a nakon prave drame u završnici i trojke Andrewa Wigginsa Timberwolvesi su slavili rezultatom 115:113.

Gosti iz Minnesote su od samog početka uspjeli nametnuti svoj ritam, te su imali prednost većim dijelom susreta.

Već u prvoj četvrtini Timberwolvesi stižu do dvocifrene prednosti, ali Oklahoma, ipak, uspijeva polovinom drugog perioda doći do izjednačenja, pa čak i, nakratko, preuzeti prednost.

Minnesota međutim ponovo dolazi do prednosti, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 61:54 u korist gostiju. 

U trećoj trećini Timberwolvesi nastavljaju sa odličnom igrom, a njihova prednost do kraja ovog perioda raste i do 14 poena razlike.

Ipak, u zadnjoj dionici Oklahoma lagano topi prednost Minnesote, a Russell Westbrook uzima stvari u svoje ruke.

Tako prošlosezonski MVP 50-ak sekundi prije kraja dovodi Oklahomu na samo poena zaostatka (108:107), ali Wiggins ubrzo pogađa za 110:107. U narednom napadu Westbrook pogađa trojku i donosi izjednačenje svojoj ekipi, da bi Karl-Anthony Towns devet sekundi prije kraja pogodio za 112:110 za Minnesotu. 

Ipak, u zadnjih devet sekundi prava drama. Prvo Carmelo Anthony, pet sekudni prije kraja, pogađa trojku i dovodi Oklahomu u prednost od jednog poena (113:112), ali u zadnjem napadu Minnesote Wiggins pogađa trojku sa zvukom sirene i donosi veliku pobjedu svojoj ekipi.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi su bili Karl-Anthony Towns i Andrew Wiggins sa po 27 poena, dok je 19 dodao Jeff Teague.

Kada je u pitanju Oklahoma Westbrook je upisao 31 poen, pet asistencija i 10 skokova. Carmelo Anthony je dodao 23 poena, dok je odličan bio i Steven Adams sa 17 poena i 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi