Williams i Žorić vodili Unicaju do pobjede u Istanbulu

Odigrana utakmica 13. kola TOP 16 faze u Istanbulu

Williams i Žorić vodili Unicaju do pobjede u Istanbulu

Jedna od tri vodeće ekipe grupe E, Anadolu Efes večeras je na svom terenu ugostio momčad Unicaje. Gosti su slavili 70:64. 

Prvih pet minuta utakmice proteklo je u izjednačenoj igri dvije ekipe, a domaćin je imao prednost 10:7. Od tog trenutka Španci su zaigrali mnogo bolje, najviše zahvaljujući hrvatskom košarkašu, Luki Žoriću, pa je ekipa iz Malage nakon prve četvrtine imala prednost 19:16.

 

Drugu četvrtinu obje ekipe otvaraju jako loše. Nijedna ekipa nije mogla pronaći put do koša, pa smo za pet minuta igre u nastavku prvog poluvremena vidjeli samo pet poena, a rezultat je bio 20:20. 

 

Od tog trenutka mnogo bolje je zaigrao domaćin. Ipak dvije minute prije kraja prvog poluvremena bilo je 29:28 za Turke. Domaćin je na odmor otišao sa pet poena viška, a rezultat je bio 33:28. 

 

Nastavio je Žorić u istom ritmu i u drugom poluvremenu, ali je ovaj put imao pomoć Marcusa Williamsa, pa je gost serijom 9:0 došao do prednosti 37:33 za svega dvije minute igre. Četiri minute prije kraja trećeg perioda gosti su vodili, 43:38. Treća četvrtina završena je trojkom Vujačića, a gosti su vodili 50:47. 

 

Nakon pet minuta igre u posljednjoj četvrtini Efes je došao do prednosti, domaćin je vodio 56:53. Nešto manje od tri minute prije kraja Williams je trojkom donio prednost gostima 62:61. Gosti su do kraja uspjeli zadržati prednost i slaviti 70:64. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Najefikasniji u redovima domaćih bio je Jordan Farmar sa 13 poena, dok je za goste Žorić postigao 21, a Williams 22 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti