Williams potopio Partizan

ABA liga

Williams potopio Partizan

Ekipa Budućnosti slavila je u derbiju 7. kola ABA lige.

Podgoričani su sinoć u gostima savladali Partizan sa 64:61 i tako zadržali maksimalan učinak.

Meč je odigran u Hali sportova "Ranko Žeravica" pred oko 5.000 gledalaca.

Dosta oscilacija u igri viđeno je na obje strane. Crno bijeli-su jako loše otvorili meč, pa su u jednom momentu imali 14 poena zaostatka (27:13).

Uslijedio je zatim nevjerovatan preokret domaćih. Partizan pravi seriju 24:3 i na pauzu odlazi sa viškom od sedam poena (37:30).

Gosti su zahvaljujući sjajnoj odbrani u trećoj četvrtini gotovo neutralisali prednost Partizana, a dobru igru pružili su i u odlučujućoj dionici.

Crno-bijeli su u završnici vodili sa 61:58, međutim, Marcus Williams je pogodio trojku uz faul, nakon čega je bio siguran sa linije za slobodna bacanja.

Vanja Marinković bio je neprecizan na drugoj strani, da bi Williams sa dva pogođena slobodna bacanja riješio pitanje pobjednika.

'Plej' Podgoričana susret je okončao sa 13 poena, dok su James i Reynolds postigli 12, odnosno 10 koševa.

Crno-bijele predvodio je Novica Veličković sa 15 poena i devet skokova.

Budućnost je trenutno prva sa omjerom 7-0, dok Partizan zauzima treće mjesto sa šest pobjeda i jednim porazom.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Podsjetimo, juče je odigran još jedan meč. Cibona je na svom terenu ubjedljivo savladala FMP (87:68).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti