Mit ili istina? Legenda je tvrdila da je spavao s više od 20.000 žena, ali...
Foto - Screenshot

Legendarni Wilt Chamberlain se javno hvalio

Mit ili istina? Legenda je tvrdila da je spavao s više od 20.000 žena, ali...

Midhat Šljivak

Wilt Chamberlain jedan je od najvećih košarkaša svih vremena.

Legendarni košarkaš je imao izuzetnu karijeru na parketu, ali i van njega je bio poprilično aktivan, pa je tako u knjizi objavljenoj 1991. godine tvrdio da je spavao s više od 20.000 žena.

Wilt je koristio slavu i popularnost kako bi došao do djevojaka. Znao je biti s njih nekoliko u jednom danu.

Tako je 1997. godine, dvije godine prije smrti, Chamberlainu malo i zasmetalo to što ga svi gledaju kao seksualnog manijaka.

"Kad god me ljudi vide odmah počnu razmišljati. Dobro, počeo je s 15, sad ima 55. Da vidimo, 20.000 podijeljeno s 365 dana. Natjerao sam ih na razmišljanje. Ali, sad ozbiljno. Objavljenom brojkom sam želio reći da seksualnost upravlja svijetu. Muškarci smatraju da je spavanje s 1.000 žena poprilično cool", istakao je tada Chamberlain.

Neposredno pred smrt 1999. godine Wilt se ponovo dotakao ove teme.

Oglasi

"Spavati s hiljadama različitih žena je poprilično cool, ali u životu sam naučio da je imati jednu ženu hiljadu puta veće zadovoljstvo", poručio je legendarni košarkaš.

Glumica tvrdi da ju je NBA legenda seksualno zlostavljala: Šta sam mogla protiv čovjeka od 150 kg?

Glumica Cassandra Peterson saopštila je kako ju je jedan od najvećih košarkaša svih vremena Wilt Chamberlain seksualno zlostavljao.

Ona je u svojoj knjizi saopštila kako ju je pokojni Chamberlain prisilio na oralni seks. Objasnila je šta se tačno dešavalo.

"Zašto nisam vrištala, branila se ili bježala? Kada vas čovjek od 216 centimetara i 150 kilograma uhvati za vrat, ne možete previše napraviti".

"Jesam li ga trebala prijaviti policiji? Šalite se? Kakvu šansu je imala jedna obična glumica protiv sportske superzvijezde?"

Chamberlain je u svojim memoarima tvrdio kako je spavao sa više od 20.000 žena.

"Pitam se koliko je žena zaista pristalo na seks s njim. Ja sam šutila čitav život. Tužno je to što je on bio prijatelj tolike godine i koji je činio da se osjećam kao idiot".

"Nisam nikom rekla jer sam se osjećala posramljenom. Bila sam istraumatizovana. Bila sam žrtva, ali sam se osjećala kao da sam ja kriva za sve i da sam ja loša osoba. Međutim, shvatila sam da ja nisam napravila ništa pogrešno, već on", istakla je ova 70-godišnjakinja.

Oglasi