Wizardsi prejaki za Orlando, Indiana na krilima Oladipa slomila Netse

Bucksi poraženi, Boston slavio

Wizardsi prejaki za Orlando, Indiana na krilima Oladipa slomila Netse

E. Ganibegović

Charlotte Hornetsi su na domaćem parketu upisali pobjedu protiv Milwaukee Bucksa rezultatom 111:106, dok su Washington Wizardsi razbili Orlando Magic sa 130:103.

Početak utakmice između Hornetsa i Bucksa, pripao je domaćem sastavu, koji je poslije prve dionice imao pola koša prednosti. Međutim, gosti se boljom igrom u nastavku vraćaju u susret i prelaze u minimalno vodstvo od pola koša prije početka drugog poluvremena.

Nakon pauze, Bucksi nastavlju sa boljom igrom, te dolaze do plus pet. Ali, Hornetsi su odigrali sjajnu posljednju četvrtinu i tako došli do pobjede.

Dwight Howard je bio najefikasniji u pobjedničkoj ekipi sa 21 poenom, a Buckse je blistao Khris Middleton, koji je ubacio 31 poen.

Wizardsi su u svojoj dvorani stigli do lagane pobjede protiv Orlanda. Već poslije prvog dijela meča imali su veliku prednost, koju gosti nikako nisu mogli stići, pa su tako u drugom poluvremenu odradili rutinski posao i došli slavlja.

John Wall je imao double-double učinak sa deset poena i 13 asistencija, dok je za Magic Elfrid Payton ubacio 30 poena i tome dodao deset asistencija.

Indiana je poslije produžetka slomila otpor Brooklyn Netsa i stigla do pobjede rezultatom 123:119. Prvi dio susreta pripao je Netsima, međutim u drugom dijelu Pacersi se vraćaju i vode utakmicu u produžetak, gdje su na kraju slavili.

Victor Oladipo je bio sjajan sa 38 poena za Pacerse. U redovima Netsa dobru partiju je puržio Spencer Dinwidie sa 26 poena.

Rezultati ostalih utakmica:

Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 112:107

Boston Celtics - Chicago Bulls 117:92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi