Drugi uzastopni poraz Bostona, Porzingis 0/11 ali New York slavi

Celticsi pali u Madison Square Gardenu

Drugi uzastopni poraz Bostona, Porzingis 0/11 ali New York slavi

Košarkaši New York Knicksa savladali su u svom Madison Square Gardenu ekipu Boston Celticsa rezultatom 102:93 i tako trenutno prvoplasiranoj ekipi Istoka nanijeli drugi uzastopni poraz.

Knicksi su bolje otvorili meč i nakon prve dionice su imali +10 (25:15), ali su se gosti do poluvremena vratili u egal pa se na odmor otišlo s rezultatom 44:40.

Boston je u trećoj četvrtini u potpunosti preokrenuo rezultat i čak stigao do +9 (64:55), ali je od tog momenta New York zaigrao mnogo bolje i na kraju došao do važne pobjede u borbi za Playoff.

Najbolji igrač utakmice bio je Michael Beasley koji je za 25 poena na parketu postigao 32 poena uz 12 skokova. Kanter je imao 14, Jack i Lee po 12 poena, a Knickse nije koštalo ni to što je Porzingis odigrao vjerovatno najlošiju šutersku utakmicu u karijeri. Latvijac je na terenu proveo 23 minute a meč je završio bez ijednog pogotka iz igre (0/11) i jednim pogođenim slobodnim bacanjem (1/2).

U ekipi Bostona je daleko najbolji bio Kyrie Irving sa 32 poena, dok je Jayson Tatum imao 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi